Persberichten

Proefverlofganger mishandelt begeleider en NS-personeel in trein

Vanochtend heeft een 19-jarige gedetineerde op proefverlof zijn begeleider, een machinist en een hoofdconducteur in de trein van Lelystad naar Almere mishandeld. De man is door de politie aangehouden en ingesloten.

De man was op het einde van de ochtend onder begeleiding in Lelystad toen hij in de buurt van het station kwam en daarna zelfs op het perron. Hij wist een trein in te komen, de begeleider ging hem achterna. Op het balkon van de inmiddels wegrijdende trein kreeg de begeleider diverse klappen van de door het lint gaande verlofganger.

Een machinist zag een en ander gebeuren en greep in, maar hij werd ook geslagen. De man uitte ook bedreigingen. De hoofdconducteur kwam iets later eveneens tussenbeide en zij kreeg ook een vuistslag in het gezicht. Zij belde vervolgens 112. De trein stopte op het volgende station Almere-Buiten. Daar was de politie er al om de man aan te houden en af te voeren naar het bureau, waar hij werd ingesloten. De drie slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *