Persberichten

Drie jongens (13, 14 en 15 jaar) aangehouden voor scooterdiefstal

Drie verdachten, jongens van 13,14 en 15 jaar uit Almere, zijn vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur op heterdaad aangehouden voor diefstal van een scooter.

Tijdens een surveillance zien twee agenten op het Geuzenpad een drietal jongeren staan bij een scooter. Wanneer de jongeren de agenten zien, willen zij wegrijden. De agenten zien dat de scooter wel loopt, maar dat er geen sleutel in het contactslot zit. De jongeren verklaren dit door te zeggen dat de scooter niet van hen is, maar van iemand die net is weggerend. Omdat de agenten niemand hebben zien wegrennen en vermoeden dat er een luchtje zit aan het verhaal, voeren ze een controle van de eigenaar uit. De scooter blijkt op een andere naam te staan dan die van de jongeren. Bij het adres van de vermoedelijke eigenaar aangekomen treffen ze de eigenaar niet thuis aan. Uit telefonisch contact met de eigenaar blijkt later dat zij de scooter op slot had gezet bij de bushalte Landgoederenbuurt en dat zij haar scooter niet heeft uitgeleend. Hierop heeft de politie de jongeren aangehouden. Het gaat om drie jongens van 13,14 en 15 jaar uit Almere. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *