Persberichten

Verdachte aangehouden na woninginbraak Tussen de Vaarten

Donderdagmiddag rond 13.15 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen van een bewoonster van een woning aan het Jeroen Boschplantsoen. In haar woning hoorde ze beneden een harde klap en voetstappen. Toen ze vanaf de bovenverdieping naar buiten keek zag ze twee mannen in haar achtertuin haar woning uit komen. Direct belde ze de politie toen ze de mannen zag wegrennen in de richting van de Spoordijk. Meerdere politie-eenheden werden ingezet bij de zoekactie naar de daders. Een politieagent zag één van de daders uit de bosjes komen op de Tussenring en wist hem meteen aan te houden. Deze man een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats had onder zijn jas een laptop verstopt. De andere inbreker is niet meer aangetroffen. Bij de zoekactie werd ook een politiespeurhond ingezet. De bewoonster heeft inmiddels aangifte gedaan. De twee inbrekers hadden aan de achterzijde van haar woning een ruit ingegooid en meerdere elektronische apparaten meegenomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en recherche Almere Stad Oost zet het onderzoek voort naar de tweede dader. De aangetroffen laptop is teruggegeven aan de bewoonster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *