Persberichten

Getuigenoproep: Diefstal met geweld uit audiozaak

Overval op elektronicazaak Brouwerstraat-2Dinsdagochtend 10 februari 2015 worden twee zware versterkers gestolen bij een winkel in de Brouwerstraat. De dieven slagen er echter niet in om de versterkers op hun vlucht mee te nemen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Tegen 10 uur komen twee mannen met een witte scooter naar de winkel rijden. Achter in het kantoortje zijn twee verkopers aan het werk. Eén van hen ziet opeens dat er een lange man in de zaak staat. Die man heeft twee zware versterkers in zijn handen en loopt richting de uitgang. Dat is uiteraard niet in de haak en de medewerker rent het kantoor uit en roept dat de man de spullen moet laten staan. Hij wil de man tegenhouden, maar ziet dan een tweede man de winkel binnenkomen. Die dreigt met een wapen. De eerste verdachte loopt met de versterkers de winkel uit, direct gevolgd door zijn handlanger.
De twee mannen lopen rechtsaf de winkel uit en slaan dan weer rechtsaf de Olstgracht op. De man met de versterkers kan niet echt een sprintje trekken omdat de versterkers samen zo’n 30 kilo wegen. Zijn handlanger rent naar de witte scooter. De medewerker is achter hen aan gerend. Hij ziet dat de tweede verdachte op de scooter zit en al wegrijdt. De eerste verdachte lukt het niet om met zijn buit snel bij de wegrijdende scooter te komen en de medewerker haalt hem in. Daarop zet de verdachte de versterkers op de grond, geeft de medewerker nog een harde duw, maar rent dan zonder buit naar de scooter. Een tweede medewerker rent nog achter hem aan, maar hij weet achterop te springen. De twee gaan er zonder buit in de richting van het Giethoornpad vandoor. De twee versterkers zijn uiteindelijk onbeschadigd. Wel lijkt het erop dat de verdachten bewust op die versterkers uit zijn geweest, want het was met een waarde van 7500 euro één van de duurste sets in de winkel.

Scooter

De verdachten reden op een:

 • witte scooter
 • zonder kentekenplaat
 • achter het zadel zit een driehoekige beugel.

Signalementen

Verdachte 1 (degene die de versterkers pakte):

 • man
 • blanke huidskleur
 • leeftijd begin 20
 • lengte ongeveer 1,90 meter
 • fors postuur
 • kort, donker haar
 • had een donker petje op
 • droeg een motorsjaal voor z’n mond met daarop ogenschijnlijk een doodshoofd.

Verdachte 2:

 • man
 • leeftijd begin 20
 • lengte ongeveer 1,70 meter
 • smal postuur
 • droeg een zwarte jas met capuchon.

Vragen

 • Heeft u iets van de diefstal gezien?
 • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Heeft u de verdachten met de opvallende witte scooter zien rijden? De grote verdachte valt vooral op door zijn motorsjaal met vermoedelijk een doodshoofd.

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *