Persberichten

Oplettende bewoners betrappen autodieven op heterdaad

In de vroege zaterdagochtend, rond 03:30 uur kreeg de politiemeldkamer een melding binnen van een inbraak in een auto op de Hal Roachstraat. Een bewoner betrapte op heterdaad een auto-inbreker.

Agenten snelden ter plaatse en troffen een auto aan waarin was ingebroken. Terwijl zij met de melder in gesprek waren en eerste getuigenverklaring opnamen, reed er een auto in de straat met daarin twee personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het aanspreken van beide inzittenden, vlogen deze er opeens te voet als twee hazen vandoor. Als snel kon een eerste verdachte worden aangehouden worden. De tweede verdachte haalde net de Minnellistraat, maar werd ook daar uiteindelijk door de lange arm der wet ingerekend. Het voertuig waarmee beide mannen kwamen aanrijden is eveneens afkomstig van diefstal, zo vermoedt de politie. Dit voertuig zal nader onderzocht worden op sporen. De autodieven zijn beiden 24 jaar oud en respectievelijk woonachtig in Amsterdam en Almere. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld.

Ziet of hoort u verdachten zaken die het daglicht niet kunnen velen? Bel 1-1-2 want alleen samen werken we aan veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *