Persberichten

Vijf personen aangehouden in zaak dode sportschoolhouder

Vanmorgen zijn twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een sportschoolhouder in Almere. Het gaat om een 26-jarige man uit Epe en een 45-jarige man uit Almere. In de woning van de verdachte in Almere heeft een doorzoeking plaatsgevonden.
Vorige week zondag 1 juli 2012 zijn drie personen aangehouden, ook op verdenking van betrokkenheid van de gewelddadige dood op de Almeerder.
Het gaat om een 39-jarige man, een 26-jarige man en een 46-jarige vrouw, allen uit Apeldoorn. Beide mannen zijn al eerder (maart 2012) aangehouden, maar later door de Raadkamer van de rechtbank in Lelystad in vrijheid gesteld.
Door intensief onderzoek zijn er nieuwe feiten en omstandigheden naar voren gekomen, die opnieuw tot de aanhouding van de twee hebben geleid.
Alle drie verdachten die op 1 juli werden aangehouden zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gegaan.
De twee verdachten die vandaag zijn aangehouden, zullen deze week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Op 13 september 2011 werd het dode lichaam Mondher Bennour aangetroffen op de Noorderplassenweg in Almere. Al snel werd duidelijk dat hij door vuurwapengeweld om het leven is gekomen. Onmiddellijk is toen een Team Grootschalige Opsporing (TGO 32) gestart.
De 43-jarige Bennour was werkzaam in een Almeerse sportschool en verbleef in een flatwoning aan de Noorderplassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *