Persberichten

Twee inbrekers na snelle 112 melding opgepakt in Bloemenbuurt

Zondagavond zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in de Bromeliastraat. Getuigen belden 112 waarna agenten het duo na een achtervolging konden inrekenen. Een gedeelte van de buit is teruggevonden. Het woninginbrakenteam district Zuid heeft de zaak in onderzoek. Beide verdachten, 17 en 18 jaar uit Almere, zijn in verzekering gesteld.

Omstreeks 22.00 zagen buurtbewoners twee mannen die zich verdacht ophielden aan de achterzijde van een huis aan de Bromeliastraat. De buurtbewoners twijfelden geen seconde en belden direct 112. Ondertussen liepen de twee mogelijke verdachten via een steeg weg. De melders gaven een goed signalement en een looprichting door waarna een politie-eenheid de twee mannen oppikte in de omgeving van de Lotusbloemstraat.

Bij het zien van de politie zette beide mannen het direct op een lopen.
Na een achtervolging en met behulp van meerdere politie-eenheden werden de twee verdachten in de Winterakonietstraat aangehouden. Onderzoek in de omgeving leverde onder andere een tas op met twee laptops. De twee computers bleken uit de woning aan de Bromeliastraat te zijn gestolen. Het onderzoek in deze zaak is in volle gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *