Persberichten

Man met vuurwapen aangehouden op de Grote Markt

Een 21-jarige man uit Almere is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Grote Markt als verdachte van de Wet Wapens en Munitie. Hij werd betrapt met een vuurwapen op zak. De zaak wordt afgehandeld door de recherche van Almere Stad Oost. De verdachte komt ook in beeld voor betrokkenheid van een straatroof gepleegd in Almere eerder in 2012. De man is in verzekering gesteld en zit vast.

Agenten kregen een hulpverzoek vanuit de horeca omdat er kennelijk iets op straat was gebeurd. Toen de agenten een onderzoek instelden en een aantal mensen op de Grote Markt controleerden bleek dat de 21-jarige Almeerder iets uit een tasje had gehaald en hiermee andere horecabezoekers had bedreigd. Op het moment dat de agenten de man wilden onderwerpen aan een controle, probeerde hij er vandoor te gaan, maar kon door een van de agenten naar de grond toe worden gewerkt. Nadat hij in de boeien was gezet werd een pistool in het tasje van de verdachte aangetroffen.

In het politiebureau gaf de verdachte een valse naam op. Hij bleek onder zijn echte identiteit te worden gezocht door de recherche van District Zuid voor betrokkenheid bij een straatroof. De zaak is in behandeling en het vuurwapen is voor onderzoek in beslag genomen.
De verdachte zit voorlopig vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *