Persberichten

Beschonken Almeerder begaat meerdere overtredingen

Een 38-jarige Almeerder is maandagavond aangehouden nadat hij een hek bij de Oorweg had stukgereden en een medewerker van het fastfoodrestaurant had aangereden. De bestuurder bleek bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. De medewerker raakte lichtgewond aan zijn been. De verdachte is ingesloten.

Rond 23.15 uur belden meerdere getuigen 112 omdat een man een hek had stuk gereden bij de Oorweg. Bij het achteruit rijden raakte de man een medewerker van het nabijgelegen Mc Donald’s restaurant. Agenten brachten de auto op de Oorweg tot stilstand en hielden de man aan die de plaats van aanrijding had verlaten. Een blaastest wees uit dat de Almeerder 1025 ug/l (bijna 2,4 promille) alcohol had genuttigd. De wettelijke grens is 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, en verlaten plaats ongeval. De schade aan het hek wordt mogelijk door de benadeelde op de bestuurder verhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *