Kort nieuws

Zwanen komen vast te zitten in het ijs

Afgelopen dagen heeft het winterweer er voor gezorgd dat een aantal zwanen vast is komen te zitten in het ijs in de wateren rond Noorderplassen. Woensdagochtend kwam de eerste melding van een dier in problemen aan de Boelijn. Ter plaatse bleek dat de brandweer niet bij de zwanen konden komen waarop de hulp van de duikers werd ingeroepen. Met behulp van een hoogwerker werd een duiker dichter bij de zwanen gebracht. De zwanen gingen uiteindelijk zelf uit het ijs toen de duiker met een schep naderde. Een dierenambulance die ook aanwezig was probeerde de zwanen te lokken met brood om de dieren na te kijken, maar dit bleek niet te werken. De zwanen bleven op het ijs zitten.

Donderdagochtend werd de Almeerse brandweer opnieuw, evenals de dierenambulance, gealarmeerd voor 2 zwanen die vast op het ijs zat ter hoogte van de Boegdreef. Eén van de twee zwanen zat vast en kon nergens heen. Met behulp van de duikers is de zwaan losgemaakt en overgedragen aan personeel van de dierenambulance. De zwaan is naar de dierenopvang in Naarden gebracht waar het dier kan herstellen.

Foto’s Remi van der Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *