Persberichten

Man gooit vuurwerk naar agenten op de Grote Markt

Een 19-jarige man uit Almere is in de nacht van zondag op maandag aangehouden. De jongeman gooide rond 04.30 uur op de Grote Markt vuurwerk naar agenten die daar aan het werk waren. De politiemannen zagen hoe het vuurwerkprojectiel in hun richting gegooid werd en reageerde hierop door weg te springen. Vervolgens kwam het vuurwerk met een harde knal tot ontploffing. Een deel van het ontploffende vuurwerk raakte toch het been van één agent, maar hij hield daar geen blijvend letsel aan over. Medewerkers van cameratoezicht wisten de vuurwerkgooier te traceren, waarna hij op de Koopmanstraat kon worden aangehouden. De Almeerder is in verzekering gesteld en zit nog vast. De recherche van Almere-Stad Oost heeft de zaak in behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *