Persberichten

Inbrekers aangehouden na tip

Twee inbrekers, 21 en 22 jaar, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag, rond 04.00 uur aangehouden. De twee Almeerders worden verdacht van een inbraak in een flatwoning aan het Walt Disneyplantsoen. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Even voor 04.00 uur kreeg de politie via 112-alarm de melding van een inbraak in een woning aan het Walt Disneyplantsoen. De melder hoorde vreemde geluiden vanuit de flatwoning van de buren. Omdat de melder wist dat de bewoner van deze flat niet thuis kon zijn werd alarm geslagen. De melder kon een goed signalement geven van een man die voor de flat zichtbaar op de uitkijk stond. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen in de directe omgeving drie mannen aan. Eén van de mannen zette het, bij het zien van de politie, direct op een rennen en wist te ontkomen. De andere twee konden geen verklaring geven voor hun aanwezigheid en werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Zij hadden enkele spullen bij zich die mogelijk uit de flatwoning afkomstig zijn.

Het is nog onbekend wat uit de flat is weggenomen. Het woninginbrakenteam heeft de zaak in onderzoek. De verdachten worden vandaag gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *