Persberichten

Achtervolging na betrappen inbrekers op heterdaad

In de nacht van dinsdag op woensdag is na een achtervolging van een gestolen auto door Parkwijk, een 17-jarige Almeerder aangehouden. De verdachte werd eerder met vermoedelijk nog twee handlangers op heterdaad betrapt bij een inbraakpoging aan de Folkloreweg.
Het Woninginbrakenteam District Zuid is nog op zoek naar twee andere verdachten.
De 17-jarige jongen is ingesloten en in verzekering gesteld.

Rond 02.30 uur betrapten surveillerende agenten een aantal mannen met een auto nabij een pand aan de Folkloreweg. Bij het zien van de politie scheurde de auto ervandoor en rende een nog onbekende man hard weg. Er ontstond een achtervolging van de auto die als gestolen stond gesignaleerd. De achtervolging, die onder andere via de Schietwilgsingel en dwars door het Ebenezer Howardpark ging, eindigde bij het Lijsterbeshof. Daar sprongen de bestuurder en de passagier uit de nog rijdende auto. Na een korte achtervolging te voet werd de bestuurder aangehouden en in de boeien gezet. Een uitgebreide zoekactie naar de andere te voet gevluchte verdachte leverde niets op. Bij een onderzoek waar de auto aan de Folkloreweg was gezien, bleek inbrekerstuig te liggen. De auto is gestolen bij een woninginbraak in een Almeerse woning op 12 december j.l. Het onderzoek richt zich op de nog twee ontbrekende verdachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *