Persberichten

3 bestuurders raken rijbewijs kwijt.

Bij een dynamische verkeerscontrole van het Verkeershandhavingteam Flevoland zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie beginnende bestuurders hun rijbewijs kwijtgeraakt. Het drietal werd betrapt met een te hoog alcoholpercentage achter het stuur. In totaal werden 76 automobilisten onderworpen aan een alcoholtest. Zes bestuurders vielen door de mand waaronder de drie beginnende bestuurders.

Op een locatie in Almere Buiten en later die nacht op een locatie in Almere Stad controleerden agenten van het VHT Flevoland 76 automobilisten. Drie bestuurders, (twee maal 21 jaar en een van 22 jaar) moesten direct hun rijbewijs inleveren omdat ze te veel alcohol hadden genuttigd. Eén van hen zelfs met meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. Drie andere alcomobilisten, in de leeftijd van 19 tot 30 jaar, konden het roze papiertje behouden maar kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Bij een alcoholcontrole in Lelystad werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Lindelaan en omgeving Zuiderwagenplein ruim 600 automobilisten gecontroleerd.

12 bestuurders, waarvan drie beginnende bestuurders, vielen door de mand en slaagde niet voor de alcoholtest. Bestuurders in de leeftijd van 19 tot 46 jaar, afkomstig uit Lelystad, Emmeloord, Almere en Zeewolde kregen allemaal een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Onder hen twee bestuurders die onder invloed reden terwijl hen de rijbevoegdheid al door een rechter was ontzegd na eerder drankmisbruik. Een alcomobilist bleek meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *