Persberichten

Snor- en bromfietscontrole na klachten uit de buurt

Donderdagmiddag- en avond is een gerichte snor-en bromfietscontrole gehouden op het Spoorbaanpad en de Oeverpromenade. De actie vond plaats nadat buurtbewoners zich hadden beklaagd over het roekeloos rijgedrag, stunten en berijden van fietspaden door snor- en bromfietsjeugd. Drie bestuurders zijn aangehouden, er werden ruim 40 bekeuringen uitgereikt en twee bromfietsen in beslag genomen.

Buurtbewoners beklaagden zich al langere tijd over brom- en snorfietsers die in de omgeving van de Oeverpromenade en het Spoorbaanpad voor overlast zorgen. Wheelies, rem en optrekstunts, open uitlaten en roekeloos rijgedrag zijn een doorn in het oog van veel bewoners. Politiemensen van basiseenheid Almere Stad West controleerde bijna 50 snor- en bromfietsen.

Er werden meer dan 40 bekeuringen uitgereikt voor het rijden zonder rijbewijs, geen geldige verzekering, geen kentekenplaat, technische gebreken, rijden op een fietspad en negeren stopteken. Drie Almeerse bestuurders van 16, 17 en 19 jaar zijn voor verschillende zaken aangehouden en voor verhoor en onderzoek overgebracht naar een politiebureau. Na opmaken van proces-verbaal en in beslag name van o.a. bromfiets en inname kentekenbewijs werden de knapen heengezonden. Eén bestuurder trachtte te ontkomen aan een motoragent maar liet op zijn vlucht de bromfiets achter. Ook deze brommer is in beslag genomen.
De identiteit van deze bestuurder wordt onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *