Persberichten

Cameratoezicht betrapt vernielers Marktmeesterstraat

Twee vernielers zijn vannacht betrapt door observanten van cameratoezicht. Zij werden gespot toen ze een autoband lek staken van een geparkeerde auto. Gealarmeerde agenten hielden het duo in de omgeving van de Marktmeesterstraat aan waarbij één van de politiemensen met de dood werd bedreigd. Bij de arrestatie werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. Beide Almeerders, 18 en 21 jaar, zitten vast. De recherche van Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek.

Observanten van cameratoezicht zagen hoe twee mannen langs een auto liepen en met een mes een band lek staken. Na het doorgeven van looprichting en signalement werden de twee mannen door agenten staande gehouden. Bij de controle die volgde werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. Toen de agenten overgingen tot aanhouding werd één van hen bedreigd met de dood. Hiervan heeft de agent aangifte gedaan. Het duo wordt tevens verdacht van nog meer vernielingen van of aan auto’s in de omgeving van de Marktmeesterstraat. Mogelijk dat ze daar zelfs over enkele auto’s heen hebben gelopen. De recherche onderzoekt de openlijke geweldpleging en de bedreiging. Autobezitters die tengevolge hiervan schade hebben en nog geen aangifte hebben gedaan of de schade nu pas ontdekken worden verzocht aangifte te doen van vernieling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *