Persberichten

Agent in vrije tijd helpt bij aanhouding autokraker

Een agent in vrije tijd van politie Amsterdam-Amstelland assisteerde vannacht bij een aanhouding van een autokraker op heterdaad. Bewoners van de Orgelstraat betrapten de dief die op een scooter op de vlucht sloeg. De Amstellandse diender wist de vluchtpoging te verijdelen waarna de dief met zijn scooter onderuit ging. Er volgde een worsteling maar de verdachte werd na een korte achtervolging te voet aangehouden. Diverse van diefstal afkomstige goederen zijn in beslag genomen. De recherche van Almere Stad West heeft de zaak in onderzoek. 

Rond 00.40 uur zag een agent buiten diensttijd tumult op straat nabij de Orgelweg/Pianoweg. Een man op een scooter probeerde weg te rijden terwijl omstanders dit probeerden te verhinderen. De scooterrijder reed weg richting de agent die geen seconde twijfelde en de man zijn vluchtweg probeerde te verhinderen. Daarbij reed de scooter de agent bijna omver maar wist de politieman de bestuurder uit evenwicht te brengen waardoor hij de macht over de scooter verloor en onderuit ging.De agent, die zich als politieman kenbaar had gemaakt, hield de man aan maar deze verzette zich hevig. Er volgde een worsteling waarbij de verdachte kans zag om zich los te rukken. Met behulp van gealarmeerde agenten werd de verdachte na een achtervolging te voet aangehouden en in de boeien gezet. Onderzoek wees uit dat de man door getuigen was gezien toen hij in een geparkeerde auto aan de Orgelweg inbrak. In de auto troffen agenten een net uit het dasboard geschroefde autoradio aan. Rondom de gevallen scooter werden diverse goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Vermoed wordt dat de verdachte in meerdere auto’s heeft ingebroken. Onder de aangetroffen goederen veel gereedschap waaronder een bijna nieuwe draadloze schroefboormachine in een koffer en een zwarte gereedschapskoffer die afgesloten is.

 

De recherche van Almere Stad West roept benadeelden op om zo snel mogelijk aangifte te doen als ze slachtoffer zijn geworden van een auto-inbraak. Alle goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

 

Getuigen of benadeelden kunnen zich melden bij de recherche van Almere Stad West

(Operetteweg) via:

0 9 0 0 – 8 8 4 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *