Persberichten

ANPR-hit: bestuurder aangehouden voor openstaande boetes en niet voldoen aan een bevel

Maandagmiddag is een 36-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden nadat surveillerende agenten in een met ANPR ( Automatische NummerPlaat heRkenning) uitgeruste politieauto een “hit” kregen op de A-6. De bestuurder werd gezocht en bleek voor bijna E 1000, – euro aan boetes te hebben openstaan. Zijn auto had diverse technische gebreken en is buitengebruik gesteld. 

Rond 16.50 uur gaf het ANPR systeem in een onopvallende politieauto een alarmsignaal toen de 36-jarige bestuurder met zijn auto passeerde. Hij kreeg een stopteken maar reed in eerste instantie door. Pas nadat de agenten de blauwe zwaailichten aanzetten en voor hem gingen rijden kwam de man bij afslag Almere Poort tot stilstand. De bestuurder gedroeg zich zeer opstandig en baalde behoorlijk dat hij de nog openstaande boetes direct moest betalen. Tijdens de controle constateerden de agenten diverse technische gebreken aan de auto. Behalve drie gladde banden bungelde de uitlaat op gevaarlijke wijze los aan de onderzijde. De bestuurder werd zo boos dat hij weer instapte en weg wilde rijden. Hij werd aangehouden nadat hij meerdere malen het bevel om uit te stappen en de motor van de auto af te zetten weigerde. De bestuurder maakte aanstalten om weg te rijden maar kon door de agenten worden voorkomen. In het politiebureau heeft de man de openstaande boetes betaald. Het kentekenbewijs van de auto is ingevorderd en de auto buiten gebruik gesteld. Een sleepbedrijf heeft de auto naar een opslagplaats vervoerd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt terzake opzettelijk niet voldoen aan bevel of vordering en technische gebreken aan de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *