Bouw nieuwe brandweerkazerne Almere Poort gestart

In de eerste week van mei is gestart met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Almere Poort. Deze nieuwe kazerne aan de Argonweg komt in plaats van de huidige brandweerkazerne aan de Markerkant. Met de nieuwe locatie wordt er gezorgd voor een betere spreiding van de kazernes in Almere om zo de opkomsttijden van de brandweer te verbeteren. 

Op dit moment zijn er drie kazernes in de gemeente Almere: aan de Markerkant, in Almere Buiten en aan de Veluwsekant. Vanaf deze drie kazernes kan de brandweer het stadsdeel Almere Poort niet in zijn geheel binnen de verplichte opkomsttijd bereiken. In plaats van de kazerne aan de Markerkant komt er daarom een nieuwe kazerne aan de Argonweg in Almere Poort. Het pand van de kazerne aan de Markerkant krijgt een nieuwe bestemming. Met de nieuwe kazerne kan zowel de dekking in Poort als in Stad op een goede manier worden ingevuld. Dit komt door de strategische ligging van de nieuwe kazerne: direct aan de busbaan, dicht bij de Elementendreef en vlakbij de Hogering en A6.

De geplande opleverdatum van de nieuwe brandweerkazerne in Almere Poort is in februari 2022.

Foto’s: ME-2 Architecten Medemblik

2 gedachten over “Bouw nieuwe brandweerkazerne Almere Poort gestart

 • 31 mei 2021 om 22:58
  Permalink

  Ze hebben pas de brandweer toren geschilderd en nieuwe ramen in gedaan

  Beantwoorden
  • 4 juni 2021 om 13:51
   Permalink

   Klopt, dit pand is van de gemeente,
   En de toren is een monument van Almere “eerste hoge gebouw”

   Deze heeft verder geen nut of doel voor de kazerne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.