Kort nieuws

Aanhouding voor handel in illegaal vuurwerk

Foto: Politie

De politie heeft op woensdag 15 mei een 40-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van het handelen in illegaal vuurwerk. In zijn auto en in de schuur van zijn woning in de buurt De Werven werden meerdere tientallen kilo’s van het zware vuurwerk aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek kwam de politie de Almeerder op het spoor. Zijn auto en woning werden doorzocht. De verdachte is inmiddels heengezonden, maar het politieonderzoek gaat verder.

Het gevaar van zwaar vuurwerk
Zwaar vuurwerk is erg gevaarlijk. Eén cobra heeft dezelfde explosieve kracht als een handgranaat. Hoe meer cobra’s hoe groter de explosie. Het illegale vuurwerk dat gevonden is bij de verdachte in Almere is gevaarlijk en vormt een groot risico voor de omgeving. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een groot risico.

Uw hulp is nodig!
De politie vraagt hulp bij het opsporen van zwaar vuurwerk. Weet u dat iemand illegaal vuurwerk verhandelt of dat ergens illegaal (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het dan aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bel 112 als er sprake is van een acuut gevaarlijke situatie. Meer informatie over vuurwerk, vuurwerkoverlast en het melden van illegaal vuurwerk vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *