Kort nieuws

Schietincident in Haven, politie zoekt getuigen

In de Wierden heeft afgelopen weekend een schietincident plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. De politie zoekt naar getuigen.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april vond rond 02:15 uur op straat in de Kornwierde een schietincident plaats. Een bewoner hoorde een harde knal en dacht dat het om vuurwerk ging. Uit politieonderzoek blijkt het te gaan om een schietincident. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. De politie doet nu verder onderzoek.

Eerdere incidenten
Het is niet de eerste keer dat er een schietincident plaatsvindt in de Kornwierde. In februari 2022 werd een woning beschoten. In 2023 werden er twee keer explosieven aangetroffen. Een woning werd toen voor langere tijd gesloten. Vanwege deze incidenten staat er tot 9 mei cameratoezicht.

Burgemeester sluit woning

Op last van burgemeester Hein van der Loo is een woning in de straat gesloten voor de duur van zes weken. Burgemeester Hein van der Loo: “Door het schietincident zijn de openbare orde en veiligheid in de buurt ernstig verstoord. Ik heb besloten om de woning te sluiten, om de openbare orde te herstellen en de kans op een nieuw incident zo veel mogelijk te verkleinen.”

Politie zoekt getuigen
De politie vraagt mensen die iets gezien hebben rond het tijdstip van het incident of wellicht camerabeelden of andere informatie hebben zich te melden. Bellen kan naar 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.

Foto: archieffoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *