Nieuws

Hulpdiensten in actie na omgeslagen kajaks

De hulpdiensten zijn zondagmiddag in actie gekomen voor een groep mensen die aan het kajakken was. Een aantal boten was omgeslagen. Bij het incident raakte niemand gewond.

Rond 13:50 uur fietsten voorbijgangers over het Plassenpad bij Noorderplassen toen ze op het water een aantal kajaks zagen omslaan. Een van de mensen in het water zwaaide naar de mensen op de kant, waarna het alarmnummer 112 werd gebeld. De brandweer kwam met onder andere een duikteam en een boot ter plaatse om de mensen te helpen. De mensen die te water zijn geraakt, zijn aan land gegaan bij het Zeeroverseiland. Passanten hebben de brandweerlieden naar het eilandje gebracht. Vanwege het incident was er korte tijd ook een politiehelikopter boven het gebied te zien.

Een vrouw die in het water was beland, is door de brandweer naar de kant gebracht en in een warmtedeken gewikkeld. Ze was goed aanspreekbaar en kon na controle door een verpleegkundige haar weg vervolgen. De brandweer heeft twee kajaks uit het water gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *