Nieuws

Jongen (15) aangehouden voor overval cafetaria Tussen de Vaarten, politie zoekt getuigen

Twee jonge verdachten overvielen zaterdagavond om 20:45 uur een cafetaria aan de Rembrandtweg in Almere. Politieagenten die snel ter plaatse waren konden na een korte achtervolging een 15-jarige verdachte aanhouden. De politie zoekt nog naar getuigen.

Omstreeks 20:45 uur die avond overvielen twee nog jonge overvallers het aanwezige slachtoffer. De vrouw werd bedreigd met een wapen en gedwongen tot afgifte van geld. Hierna renden de twee het cafetaria uit en reden weg op een scooter.

Klopjacht op de twee overvallers
Direct nadat de politie de eerste melding binnenkreeg, stelden alle beschikbare eenheden een onderzoek in. Dat leidde al snel tot resultaat. Een surveillance-eenheid zag op het Geuzenpad nabij de Tweede Geuzenbrug een scooter rijden met twee opzittenden die aan het beperkte signalement voldeden. De twee verdachten gingen er direct vandoor, kwamen daarbij ten val en gingen rennend verder. Bij de achtervolging te voet werden door de politie enkele waarschuwingsschoten gelost en konden agenten uiteindelijk een verdachte (15) uit Almere in de Johannes ter Horststraat aanhouden. De rol en betrokkenheid van de aangehouden verdachte bij de overval wordt onderzocht. De tweede verdachte wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie zoekt getuigen
Van de verdachte is nagenoeg geen signalement bekend, behalve dat het om twee jongeren ging die donker gekleed waren en gezichtsbedekking droegen. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u kort voor de overval twee jongeren bij de cafetaria zien lopen, of kort na de overval op een scooter zien wegrijden, of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? U kunt bellen met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *