Kort nieuws

Auto over de kop bij ongeval Oostvaardersdijk

Vrijdagavond is een automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oostvaardersdijk. Een automobilist miste de bocht, reed rakelings langs de parkeerplaats en vloog uiteindelijk over de kop.

Een automobilist was rond 22:00 uur onderweg vanuit de richting van Lelystad naar Almere. Ter hoogte van de laatste parkeerplaats vóór de rotonde met de Grote Vaartweg miste de bestuurder de bocht en reed door een onbekende oorzaak rechtdoor. De auto raakte een stalen wegafscheiding, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk op zijn zijkant tot stilstand. De bestuurder van de auto raakte bij het ongeval gewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat de precieze toedracht van het ongeval is geweest, is niet bekend.

De parkeerplaats op de dijk stond op het moment van het ongeval vol met mensen die een glimp van het noorderlicht probeerden op te vangen, dat deze avond mogelijk zichtbaar zou zijn. De personen op de dijk kwamen met de schrik vrij en hebben eerste hulp verleend aan de bestuurder van de auto. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig weggesleept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *