Nieuws

“De Jacht in Almere Buiten”: Politie jaagt op jeugd

De politie van bureau Almere Buiten-Hout heeft dinsdagmiddag het straatspel “De Jacht in Almere Buiten” georganiseerd. Bij dit spel jaagt de politie op jeugd die uit de handen van de agenten proberen te blijven. Bij het spel waren mooie prijzen te winnen. Doel van het spel is om de verbinding tussen de politie en de jeugd te versterken.

Het evenement werd georganiseerd door enkele agenten, in samenwerking met de gemeente Almere, Place2Be, Almere City en Sport 2000. Het spel speelde zich af in de Oostvaardersbuurt, rond het schoolplein van basisschool De Egelantier. Het speelveld strekte zich uit tot de Laan der VOC, de Bosranddreef en de busbaan. Agenten gingen de wijk in op fietsen, in auto’s en op de motor. Er waren ook enkele agenten in burger die te voet meerdere kinderen onaangenaam wisten te verrassen.

Bij vijf posten, verspreid in de wijk, moesten de kinderen een stempel halen. Kinderen die als snelsten met de vijf stempels terug wisten te keren bij het startpunt bij de Egelantier zonder twee keer te zijn getikt door een agent kwamen in aanmerking voor een prijs.

Kinderen die werden uitgeschakeld konden op het schoolplein in een tent van de politie games spelen. De middag werd afgesloten met een maaltijd, die samen met de jeugdwerkers van Place2Be werd verzorgd. Het weer speelde niet goed mee. Precies tijdens het spel regende het. Maar ondanks de regen was het toch een geslaagde dag.

3 gedachten over ““De Jacht in Almere Buiten”: Politie jaagt op jeugd

  • Sylvia de Vos

    Leuk initiatief,
    Geeft ze ook een kijkje in de keuken van de Politie.

    Beantwoorden
  • Heeft de politie werkelijk niks beters te doen, bijvoorbeeld handhaven tegen veel te hard rijdende auto’s en motoren op de spectrumdreef? Ze zijn verder bijna onzichtbaar hier in Almere buiten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *