Nieuws

Veel meldingen van wateroverlast in Almere

Het KNMI heeft voor zondagmiddag Code geel afgegeven voor Flevoland. In de westelijke helft van het land valt tot en met vanmiddag lokaal veel regen, met hoeveelheden van meer dan 50 mm. in 24 uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden.

In de afgelopen uren is er al aanzienlijke neerslag geweest. De brandweer heeft tot nu toe ongeveer dertig meldingen van wateroverlast ontvangen in Almere. Verschillende tunnels staan onder water en er is ook binnen in gebouwen sprake van wateroverlast. Vanwege extreme wateroverlast blijft Almere Jungle vandaag de rest van de dag gesloten. In het Flevoziekenhuis is sprake van wateroverlast in de centrale hal.

Foto’s van wateroverlast in Almere? Stuur een app’je naar 06-24465671!

Geen spoed, wel brandweer? Bel dan 0900-0904.

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer veel telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar heb je de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *