Nieuws

Politie zoekt man na incident Rietmeent

De politie is zaterdagmiddag met onder andere een politiehelikopter op zoek naar een man in Almere Haven. Ook is een burgernetactie gestart.

Naar aanleiding van een incident op de Rietmeent in Haven vraagt de politie uit te kijken naar de man. De man is 1.70 meter lang, heeft een licht getinte huid, een dun postuur en dreadlocks. Hij draagt een grijs shirt en een zwarte korte broek. Tips? Bel nu 112. Ook de politiehelikopter vliegt boven Almere Haven om te zoeken naar de man.

Persoon aangehouden, ander op de vlucht

Op de Rietmeent is een auto klemgereden door de politie. Volgens omstanders zaten er twee personen in het voertuig. Eén persoon is gevlucht, de ander kon door agenten worden aangehouden. Op het naastgelegen schoolplein is een vuurwapen of een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Agenten van de Forensische opsporing zijn ter plaatse om onderzoek te doen. Wat er precies is voorgevallen is op dit moment nog niet bekend.

Update 04-06-2023: Agenten gaven de bestuurder van de auto een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder flink gas en trachtte daarbij aan de agenten te ontkomen. Hij verloor daarbij al snel de macht over het stuur en botste tegen een boom. De bijrijder kon direct worden aangehouden. De bestuurder wist zich echter aan de aanhouding te onttrekken. De agenten troffen na de aanhouding drugs aan. Op een naastgelegen schoolplein werd een vuurwapen aangetroffen. De politie heeft het wapen in beslag genomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *