Nieuws

Politie haalt slachtafval uit Gooimeer

De politie heeft zaterdagochtend na een melding slachtafval uit het Gooimeer gehaald. 

In samenwerking met een bootje van de havenmeester zijn de dieren uit het water gehaald. Een reddingsboot heeft de dieren overgevaren naar de havenkom. In de haven heeft de politie samen met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak en herkomst van de ganzen. Uit dit onderzoek blijkt dat het om het slachtafval van vijf ganzen gaat, die zijn beschoten en de eetbare delen zijn meegenomen. Volgens de persvoorlichtster van de politie is dit waarschijnlijk gedaan door iemand met een vergunning om de dieren te mogen schieten. De politie gaat hiervan uit omdat er in dit seizoen en gebied met een vergunning mag worden gejaagd.

Verder onderzoek, via onder meer verenigingen, moet uitwijzen wie het in het water heeft gedumpt. Dat is namelijk wel strafbaar. De Dierenambulance heeft de ganzen meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *