Kort nieuws

Ongeluk voorkomen door tijdige ontdekking sink hole

Op het C. van Eesterenplein werd maandagmiddag in de rijbaan een klein sink hole ontdekt.

Onder de bestrating was een sink hole ontstaan van zo’n vijftig centimeter doorsnede en een armlengte diep. Groot genoeg om schade te kunnen veroorzaken, mocht er een (zwaar) voertuig inrijden. De politie heeft de straat afgezet, waarna een gemeenteambtenaar ter plaatse is gekomen.
Deze heeft een aannemer laten komen om het probleem op te lossen. De aannemer heeft de bestrating verwijderd, het gat met zand opgevuld en de bestrating weer teruggeplaatst. De afzetting is vervolgens weer opgeheven.
De oorzaak kon zo 1-2-3 niet worden gevonden. Er zal nog een nadere inspectie worden uitgevoerd in het riool en het regenwaterafvoersysteem onder de straat, om te kijken of daar de oorzaak ligt.

2 gedachten over “Ongeluk voorkomen door tijdige ontdekking sink hole

  • echt gemeente almere , gat in de weg naast /bij een put , maar we gooien t gat dicht stenen r op klaar . zou het riool daar stuk zijn en het zand weg spoelen welnee daar kijken we niet na .

    Beantwoorden
  • Gekke Henkie,
    De put ernaast (riool) was heel, de leiding er onder (waarschijnlijk hemelwaterafvoer) daarvan kon zo niet vastgesteld worden of die kapot was. Het was in ieder geval droog in het gat. Lees ook de laatste zin van het artikel nog eens.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *