Nieuws

Twee aanhoudingen voor poging woningoverval, politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een poging overval op een bewoner aan de Ommelandvaart. Twee mannen zijn voor mogelijke betrokkenheid bij de poging overval aangehouden. De politie is nog op zoek naar een dader en zoekt daarbij de hulp van getuigen.

Maandagochtend 24 april rond 10:15 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Ommelandvaart gepoogd was om de bewoonster te beroven. De vrouw wist echter te ontkomen en schakelde de politie in. De dader(s) vluchtte(n) per auto weg in de richting van de Willem Bontekoestraat.


Aanhoudingen

De politie startte een onderzoek en surveillerende agenten zagen maandagavond de auto van de vermoedelijke daders geparkeerd staan op het Oostvaardersplein. In de auto zaten op dat moment vijf mannen. Omdat het vermoeden bestond dat in de auto of bij de inzittenden een vuurwapen aanwezig was zijn alle inzittenden via een uitpraatprocedure uit de auto gehaald en aangehouden. Na onderzoek zijn drie mannen direct heengezonden. Een 17-jarige en 19-jarige man – beiden uit Almere – zitten nog vast voor verhoor en onderzoek.


Signalement

Naast de verdachten die al vastzitten is de politie op zoek naar een derde verdachte. Van hem is het volgende signalement beschikbaar:

– man;
– ongeveer 20 jaar oud;
– stevig/mollig postuur;
– donkere kleding;
– sprak accentloos Nederlands.

 

Heeft u iets gezien of gehoord? Heeft u meer informatie over de gezochte verdachte? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcambeelden of videodeurbelbeelden)? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Een gedachte over “Twee aanhoudingen voor poging woningoverval, politie zoekt getuigen

  • Waarom krijgen we nooit te weten waarom de overvallers juist dit huis wilden overvallen?
    Of moet iedere bewoner in Almere zich grote zorgen maken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *