Nieuws

Basejumper ernstig gewond na sprong uit windmolen

Een basejumper is woensdagavond ernstig gewond geraakt na een sprong uit een windmolen in Zeewolde. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 20:00 uur ging het mis bij een sprong uit een windturbine aan de Gruttoweg in Zeewolde. Volgens een woordvoerder van de politie sprongen twee basejumpers uit een windmolen. Bij een van de basejumpers ging tijdens de sprong iets fout met de parachute waardoor de basejumper vanaf een hoogte van circa 70 à 75 meter naar beneden viel.

De hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, zijn ter plaatse gekomen om zich over het slachtoffer te ontfermen. Brandweerlieden hebben geholpen om het slachtoffer uit de klei te graven. Het slachtoffer is met een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Basejumpen is een extreme sport waarbij deelnemers onder meer van gebouwen afspringen met een ingeklapte parachute, waarna ze die pas op het laatste moment uitklappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *