Nieuws

Albert Heijn Oosterwold ontruimd vanwege CO2-lekkage

De Albert Heijn bij winkelcentrum Oosterwold is zaterdagmiddag ontruimd in verband met een lekkage in de leiding van een koelinstallatie. Bij het incident raakte niemand gewond.

Rond 13:00 uur is de brandweer uitgerukt naar de Oosterwold. Het personeel van de winkel had door een automatisch meldsysteem door dat een CO2-koeling defect was geraakt. Hierdoor ontstond achter in het pand een te hoge concentratie koolstofdioxide. Volgens de brandweer is koolstofdioxide in dit verband geen gevaarlijke stof, maar het is wel zuurstofverdrijvend. Voor de veiligheid van het personeel en de klanten werd het pand na het automatische alarm direct ontruimd en werd de omgeving afgezet.

Een ambulance was als voorzorg aanwezig, er is niemand door het ambulancepersoneel gecontroleerd of behandeld. Een installateur is ter plaatse gekomen om de koelinstallatie gecontroleerd leeg te laten lopen. Een monteur van het installatiebedrijf is ter plaatse om de lekkage te verhelpen.

Op het moment van publicatie was de supermarkt nog altijd gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *