Nieuws

Zoektocht naar kind bij woningbrand, bewoner gecontroleerd voor rookinhalatie

In een woning in de Regenboogbuurt is zondagmiddag brand uitgebroken. De hulpdiensten zetten groot in omdat er mogelijk nog een kind in de woning aanwezig zou zijn. Een bewoner werd gecontroleerd door ambulancepersoneel.

De brand brak rond half twee uit in een hoekwoning aan het Mintplantsoen. Er was snel sprake van een forse rookontwikkeling. De bewoner was beneden en was in de veronderstelling dat er nog een kind boven in de woning was. Om die reden werd naast een ambulance ook een traumahelikopter gealarmeerd.

De man ging naar boven om het kind te zoeken, maar het bleek dat het kind nog niet was thuisgekomen. De bewoner had bij de zoekactie rook ingeademd en werd onderzocht door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De traumahelikopter werd afgemeld.

De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. De woning werd vervolgens geventileerd om de rook te verdrijven. De voorlichter meldde dat er dikke, zwarte rook in de woning stond en dat er veel schade was aangericht door de hele woning. Wat er precies heeft gebrand en hoe de brand is ontstaan kon nog niet worden vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *