Kort nieuws

Honderden voertuigen gecontroleerd bij grote politiecontrole

Vrijdagavond hield de politie een grootschalige verkeerscontrole op de Veluwezoom. Bij deze controle waren onder andere verschillende politiediensten, de Belastingdienst en Douane betrokken.

De controle vond plaats ter hoogte van het modecentrum aan de Veluwedreef. Door politie-eenheden die op de toegangswegen rondom de controleplaats waren gestationeerd werden de voertuigen naar de controlelocatie geleid. De voertuigen werden uitgezocht met behulp van ANPR-voertuigen, die totaal ruim 12.000 voertuigen scanden. Ook onopvallende eenheden haalden overtreders van de weg.

Totaal werden honderden voertuigen gecontroleerd, aldus de politie. Hierbij zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor onder meer de technische staat van het voertuig, rijden zonder rijbewijs, verlopen APK’s en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. In verschillende voertuigen zijn drugs aangetroffen en grote bedragen contant geld. Deze bestuurders zijn aangehouden. Ook moest een bestuurder nog 21 dagen celstraf uitzitten.

In een van de voertuigen werd een verborgen ruimte aangetroffen, de bestuurder is aangehouden en het voertuig is in beslag genomen.

Note: De afgebeelde voertuigen en personen zijn willekeurig geplaatst. Van criminele activiteiten of overtredingen hoeft dus geen sprake te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *