Nieuws

Fietser en bijrijder snorscooter gewond bij aanrijding in Muziekwijk

In Muziekwijk heeft vrijdag aan het begin van de avond een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een fietser. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18:00 uur ging het mis op het fietspad ter hoogte van de kruising van het Tuinkruidenpad met de Klavecimbelstraat. Een pizzabezorger op een fiets kwam in botsing met een snorscooter met twee opzittenden.

De bestuurder van de fiets en een bijrijder van de snorscooter raakten bij het ongeval gewond. De bijrijder van de snorscooter had een hoofdwond en kon ter plekke worden behandeld door het ambulancepersoneel. De bestuurder van de fiets is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de snorscooter meegenomen naar het bureau voor een technische controle.

Foto’s: Damian Ruitenga

Een gedachte over “Fietser en bijrijder snorscooter gewond bij aanrijding in Muziekwijk

  • Bezorgde fietser

    Kennelijk wordt de snorscooter nagezien op de wettelijke maximale constructiesnelheid van 25 km/u. Als fietser weet je: bijna alle snorscooters kunnen veel sneller dan 25km/u en zijn dus opgevoerd. Die controle is prijsschieten. Waarom wordt de Ebike niet meegenomen voor controle?
    Als automobilist weet je dat je in de stad vaak genoeg ingehaald wordt door bezorger-ebikes, soms ook als je zelf al 50 km/u rijdt. Sneller bezorgen levert ze geld op. Vele bezorg-Ebikes zullen opgevoerd zijn….rijden in dat geval onverzekerd rond, zonder verplichte helm, zonder verplicht rijbewijs & kenteken en (meest belangrijk) gevaarlijk te hard. Als de Ebike 30 km/u of sneller rijdt en de berijder tamelijk relaxt en vooral opvallend langzaam trapt, dan is de ebike opgevoerd. De Ebike stopt met ondersteunen boven 25 km/u. Alleen een racefietsrijder houdt 30 km/u op alleen beenkracht vol.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *