Nieuws

Gasfles ontploft op boot: vijf gewonden

Op een boot bij het Vier Bruggenpad in het Waterlandsebos is zondagavond een gasfles ontploft. Hierbij zijn vijf personen gewond geraakt. Alle hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om hulp te verlenen.

Zondagavond ontplofte een gasfles op een plezierjacht langs het Vier Bruggenpad, in de Hoge Vaart, ter hoogte van Nobelhorst. De gasfles ontplofte door onbekende oorzaak tijdens een barbecue. Vijf personen liepen verwondingen op. Vier van hen zijn lichtgewond geraakt, één slachtoffer raakte ernstiger gewond.

Er zijn meerdere ambulances, waaronder één uit Blaricum, ter plaatse gekomen om de gewonden te verzorgen. Drie gewonden werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Twee andere werden door de politie weggebracht. Over schade aan de boot is niets bekend.

Een gedachte over “Gasfles ontploft op boot: vijf gewonden

  • Even voor de duidelijkheid, een gasfles kan nooit ontploffen, mits hij opgewarmd word tot 300 graden of als de fles te vol zit, dus zelf bij de pomp vullen iets wat verboden is, ik heb kennis van zaken, ben eigenaar van een gassen bedrijf, dus uw gasfles ontploft nooit ook niet als hij in de zon staat, op ons bedrijf staan er honderden in de zon. Een gasfles die brand ontploft ook nooit, de vlam kan nooit naar binnen slaan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *