Kort nieuws

Verdachte aangehouden na belagen conducteur

Een conducteur van NS is woensdagavond in een trein tussen Weesp en Almere Poort door een reiziger belaagd. De verdachte is aangehouden en op het politiebureau in Almere ingesloten.

Bij het controleren van vervoersbewijzen kon een reiziger geen geldig kaartje tonen. De man bleek dronken, schold de conducteur uit en bespuugde hem. De conducteur heeft via de meldkamer van de NS de politie gewaarschuwd, die de verdachte heeft aangehouden.

Het gebeurt regelmatig dat conducteurs tijdens hun werk worden belaagd. Verdachten worden hierbij vaak aangehouden en kunnen in deze zaken worden veroordeeld tot forse boetes, eventueel gevangenisstraf en het betalen van schadevergoeding.

Foto: Politie Almere

Een gedachte over “Verdachte aangehouden na belagen conducteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *