Verkeer

Storm Eunice: vrijdagochtend minder treinen en vanaf 14.00 uur geen treinen

Vrijdag raast storm Eunice over Nederland. Het weerbureau voor de spoorsector heeft NS en ProRail gewaarschuwd voor code oranje. Er wordt extreem harde wind in het hele land verwacht wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Dit heeft net als op de weg en in de luchtvaart impact op het spoor. Daarom is morgenochtend een stormdienstregeling van kracht en rijden er minder treinen. 

Het hoogtepunt van de storm wordt vrijdagmiddag verwacht. Vanaf 14.00 uur rijden er daarom geen binnenlandse en internationale treinen meer. Dit besluiten neemt NS met het oog op de veiligheid van hun reizigers en collega’s. De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij zo’n hevige storm te gevaarlijk. NS vindt het heel vervelend dat reizigers hier hinder van ondervinden. Men adviseert hen om goed de NS Reisplanner in de gaten te houden en indien mogelijk morgen niet te reizen.

Vanaf 14:00 uur rijden er ook geen bussen van R-Net en Allgo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *