Kort nieuws

Hennepkwekerij ontdekt in Poort

Donderdagavond is er een hennepkwekerij aangetroffen aan de Polenstraat in Almere Poort. De kwekerij werd ontdekt tijdens een politieonderzoek en wordt vrijdag geruimd.

Op donderdagavond 6 januari ging de politie rond 23.05 uur naar binnen in een appartement aan de Polenstraat. Eenmaal binnen bleek het hele appartement gebruikt te worden als hennepkwekerij. Er waren geen mensen aanwezig toen de ontdekking werd gedaan. Om hoeveel planten het gaat is nog niet duidelijk.

De inhoud van de kwekerij wordt op vrijdag 7 januari geruimd door specialisten. De recherche doet verder onderzoek naar wie betrokken is bij deze kwekerij. Op dit moment zijn ook nog geen aanhoudingen gedaan.

Weet u meer?

Heeft u informatie over de kwekerij of weet u meer over mogelijke betrokkenen? Heeft u bijvoorbeeld mensen het pand vaak in en uit zien gaan of heeft u verdachte situaties gezien in de Polenstraat? Neem dan (anoniem) contact op met de politie.

Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Ondermijning

Een hennepkwekerij is niet alleen illegaal, maar ook gevaarlijk. De aansluitingen in zo’n kwekerij en het gebrek aan toezicht kunnen er voor zorgen dat er brand ontstaat. Daarnaast trekt het mensen aan uit een crimineel milieu, die weer gevaar voor de buurt mee kunnen brengen.

Foto’s: Politie Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *