Kort nieuws

Ongelukken door gladheid op wegen in en rond Almere

Donderdagochtend zijn op de wegen in en rond Almere meerdere ongelukken gebeurd door de gladheid. Door ijzel en opvriezen van natte wegen zijn er meerdere schuifpartijen geweest.

Vooral op de autosnelwegen A6 en A27 en de provinciale wegen ging het mis. Om 8:45 uur werd de eerste aanrijding gemeld op knooppunt Almere, in de verbindingsboog van de A27 naar de A6. Vrijwel tegelijkertijd werd er een auto te water gemeld op de Gooiseweg, tussen Almere en Zeewolde. De brandweer van Almere is daarvoor uitgerukt.

Nog geen 10 minuten later werden er tegelijk aanrijdingen gemeld op de A27 bij afrit Zeewolde en op de A6 bij knooppunt Gooimeer. Een half uur daarna volgden, weer vrijwel tegelijk, een aanrijding op de A6 ter hoogte van het kasteel en wederom op de A27 ter hoogte van afslag Zeewolde. Tenslotte was er nog een melding op de Waterlandseweg, in de buurt  van De Kemphaan.

Voor de wegbeheerder was de situatie reden om de maximum snelheid op de A6 middels aanduiding op de matrixborden te verlagen naar 50 km per uur.

2 gedachten over “Ongelukken door gladheid op wegen in en rond Almere

  • Elly de Vries

    Lees net in de krant dat er niet meer gestrooid mag worden??? Dan ga je dit toch krijgen.

    Beantwoorden
  • Chauffeur

    Gemeente Almere vond het niet nodig om te strooien. 2 x deze maand dat er verkeerd is ingeschat

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *