Verkeer

Omleiding voor auto’s en bussen tijdens bouw Floriade

Vanaf zondag 12 december 2021 leid de gemeente vanwege de bouw van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 het auto- en busverkeer om. De tentoonstelling gaat open op 14 april 2022 en er moet nog veel worden gebouwd.

Gevolgen vanaf 12 december 2021

– Het autoverkeer en de lijnbussen niet meer over het Floriade terrein kunnen rijden;
– De Oorweg tussen de oostelijke en westelijke afrit 4 Haven wordt afgesloten.

De View, McDonald’s en Onderweg blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer vanaf het westen.

Al het autoverkeer wordt omgeleid via de Steigerdreef en de Noorderdreef naar ’t Oor. De omleiding voor de bussen gaat via de Steigerdreef over een deel van de Steiger naar de busbaan. Voor fietsers en voetgangers verandert er nu niets. Daarvoor was er al een omleidingsroute.
Tot en met het einde en de afbouw van de expo blijft de gemeente het verkeer omleiden. Uiterlijk 11 december 2022 worden de omleidingen opgeheven.

Bereikbaarheid omwonenden omgeving Floriadeterrein

Om te zorgen dat omwonenden zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de bezoekers van de Floriade worden de verkeerstromen zoveel mogelijk gescheiden. Parkeerplaats Twentsekant is maar op één manier toegankelijk. Je kunt de naastgelegen wijk niet in om te parkeren.
Er is geen parkeergelegenheid in de buurt van de Westelijke entree. De Zuidoost-entree is niet toegankelijk voor bezoekers die aan de kassa een entreekaart kopen. Parkeeroverlast van wildparkeerders of willekeurig parkeren in de directe omgeving zal dan ook nauwelijks aan de orde zijn aldus de gemeente.

Bereikbaarheid bedrijventerrein de Steiger

Rondom het bedrijventerrein de Steiger gaat de gemeente borden plaatsen met ‘parkeren alleen voor werknemers en bezoekers bedrijventerrein’.
Met deze borden laat de gemeente duidelijk weten dat het terrein alleen voor werknemers en bezoekers is. Mocht in de praktijk toch blijken dat er overlast is op de Steiger of in de omliggende gebieden, dan kun je dit melden bij het meldpunt dat de gemeente gaat inrichten.

Alle informatie over het bereiken en bezoeken van de expo vind je op floriade.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *