Kort nieuws

Man aangehouden na korte achtervolging

De politie heeft vannacht in Almere Poort een Almeerder aangehouden die met drugs op achter het stuur zat. De bestuurder probeerde ervandoor te gaan maar de achtervolging was van korte duur. 

De agenten zagen een voertuig op zeer hoge snelheid rijden op de A1 ter hoogte van verzorgingsplaats Honswijck. De agenten stonden op de verzorgingsplaats en moesten alle pk’s bijzetten om het voertuig, een snelle Audi A5, te achterhalen die ondertussen de A6 op reed aldus de politie op Facebook.

Agenten gaven het voertuig een volgteken richting de Hogering en Audioweg in Almere. De bestuurder volgde in eerste instantie netjes maar ging er vervolgens op de Audioweg op hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging reed de bestuurder een doodlopende straat in bij de Elementendreef. Hier ging de verdachte te voet verder waarna agenten een 34-jarige man uit Almere, na een korte sprint konden aanhouden.

De man rook naar de drank en testte tevens positief op cocaïne. Van de verdachte is bloed afgenomen dat is ingezonden voor onderzoek. Daarnaast heeft de man processen-verbaal gehad voor het negeren van het stopteken en overschrijding van de maximumsnelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *