Kort nieuws

Politie zoekt verloren kisten met oefenwapens bij Almere; 7500 euro beloning

De politie is dringend op zoek naar drie kisten die in maart uit een politievoertuig zijn gevallen nabij Almere. In de kisten zaten oefenwapens van de politie. De wapens zijn onklaar gemaakt en gemarkeerd. Voor de politie is het van groot belang dat de kisten en de inhoud snel weer terecht zijn. De vraag is wie ze heeft meegenomen. Er wordt een beloning uitgeloofd van 7500 euro.

Op zaterdagochtend 13 maart vertrekt een medewerker van de politie uit Lelystad. Achter in zijn bestelbus staan drie kisten met oefenwapens. Het is deze ochtend stormachtig weer. De politiemedewerker rijdt vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort. Bij de oprit naar de A6 ontdekt de politiemedewerker dat de achterdeur van de bestelbus, mogelijk door een defect in het slot, open staat. De medewerker zet de auto langs de weg. Hij ziet dan dat de kisten verdwenen zijn. Het gaat om één houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.

De politie heeft direct uitgebreid gezocht langs de afgelegde route. Daarbij zijn wel enkele goederen uit de bestelbus teruggevonden maar de drie kisten zijn niet meer aangetroffen. In totaal zijn er 42 oefenwapens verdwenen. Er zijn de afgelopen tijd heel wat pogingen gedaan om erachter te komen waar de oefenwapens zijn. Maar helaas zonder resultaat. De politie hoopt met het uitloven van een beloning van 7500 euro iemand zover krijgen om te vertellen waar de 42 oefenwapens zijn.

Vragen
De politie heeft de volgende vragen:

Wie heeft sinds zaterdagochtend 7.00 uur op de route over de Oostvaardersdijk van Lelystad naar Almere kisten zien liggen op of langs de weg?
Wie heeft mogelijk gezien dat de kisten uit de bestelbus vielen?
Wie weet waar de kisten nu zijn?
En tot slot; wie heeft er camerabeelden langs de route waar de auto mogelijk op te zien is?

Tips kunnen o.a. via het formulier op de website kunnen worden achtergelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *