Kort nieuws

Almeerder huis uitgezet na aantreffen illegale prostitutieactiviteiten

Een man uit Almere moet binnen drie dagen zijn woning verlaten. Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland in een kort geding tussen de woningstichting en de man. Het appartement is gebruikt voor illegale prostitutieactiviteiten en de man heeft een huurachterstand van ruim vijf maanden.

Bij de gemeente Almere zijn diverse meldingen over mogelijke prostitutieactiviteiten op het adres van de man binnengekomen. Handhavers van de gemeente zijn een onderzoek gestart en hebben onder andere de woning een tijdje geobserveerd. Zij zagen een aanloop van mannen die ongeveer een half uur in de woning bleven. Op het moment dat de handhavers de woning binnengaan, wordt door omwonenden gezien dat een schaars geklede vrouw de woning ontvlucht via het balkon. In de woning worden spullen aangetroffen die duiden op prostitutieactiviteiten. Hun conclusie was dan ook dat zij sterk het vermoeden hadden dat de man zijn woning ter beschikking stelde voor illegale prostitutie. De gemeente heeft daarop de man een last onder dwangsom opgelegd. Ook is er sprake van een telkens terugkerende huurachterstand. Dat de man onder bewind is gesteld heeft geen positieve verandering gebracht.

De man erkent dat er een huurachterstand is van enkele maanden, maar spreekt illegale prostitutie in zijn woning tegen. Volgens hem worden er massages aangeboden en is er geen sprake van een seksinrichting. Hij heeft dit alleen niet met bewijs kunnen onderbouwen. De voorzieningenrechter gaat ervan uit dat de bevindingen uit het onderzoek van de gemeente juist zijn en dus dat er sprake is van bedrijfsmatige activiteiten in de vorm van een seksinrichting. Dit levert overlast op en is zo ernstig dat er snel moet worden opgetreden. De verhuurder is ten opzichte van de andere huurders verantwoordelijk voor een veilige woonomgeving. Daar is nu geen sprake van. De rechter is het met de verhuurder eens dat de man binnen drie dagen zijn woning moet verlaten. Ook moet hij de huurachterstand betalen.

Naar: rechtspraak.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *