Nieuws

Zeker tien personen aangehouden in centrum na oproep tot confrontatie

Tijdens Koningsnacht in het centrum van Almere zijn gisteravond en vannacht zeker 10 personen aangehouden na een oproep op social media tot een confrontatie tussen verschillende groepen jongeren.

Negen daarvan waren in het kader van de wet wapens en munitie, het bij zich hebben van verboden wapens. Onder de arrestanten zijn drie jongeren uit Almere van 15, 17 en 18 jaar, zo maakte de politie eerder al bekend. Afgelopen week kwamen er berichten naar buiten werd omgeroepen tot een vechtpartij tussen verschillende groepen jongeren op het Forum in het centrum. De burgemeester besloot daarom het Forum, het gebied daar omheen en het gebied rond station Almere Centrum van 19.00 tot 00.00 uur aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Later werd dit nog eens met twee uur verlengd.

Aan het begin van de avond werd een groot aantal agenten en handhavers van de gemeente gepositioneerd op het Forum. Buiten een opstootje tussen een aantal jongeren bleven grote ongeregeldheden uit. Tegelijkertijd werd een geselecteerd gedeelte van alle treinreizigers vanuit Lelystad onderworpen aan een fouillering in de stationshal. Hierbij zijn meerdere personen aangehouden. Later op de avond werd de hulp van de Mobiele Eenheid van de politie ingeschakeld om bijstand te verlenen op de verschillende locaties.

 

Een gedachte over “Zeker tien personen aangehouden in centrum na oproep tot confrontatie

  • Waar is het actueel 112 nieuws? Vind hier alleen oud nieuws.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *