Nieuws

Hulpdiensten rukken uit voor loze meldingen

Zondagavond zijn de hulpdiensten in Almere twee keer uitgerukt voor ernstige incidenten, waarvan na aankomst bleek dat het mogelijk ging om loze meldingen. De omstandigheden rond de meldingen zijn nog onduidelijk.

De eerste melding was rond zes uur. Er kwam melding binnen van een schietincident aan de Boomgaardweg. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan om de situatie te onderzoeken en hulp te verlenen. Kort na aankomst maakte politie Flevoland bekend dat het om een loos alarm ging. De politie onderzoekt deze melding om na te gaan of er sprake is van een valse melding.

Drie kwartier later werd er een medisch noodgeval gemeld aan het Baltimoreplein, in het centrum van Almere Buiten. De aard van de melding is onbekend, maar was zodanig dat ook de traumahelikopter uit Amsterdam werd gealarmeerd. Twee voertuigen van de ambulancedienst, meerdere voertuigen van de politie en enkele burgers hebben op het Baltimoreplein en in de omliggende straten gezocht, maar niets aangetroffen. De traumahelikopter was inmiddels geland op het veld tussen het centrum en de Seizoenenbuurt. Ook hier zijn de hulpdiensten na enige tijd onverrichter zake vertrokken. Het is onbekend of het hier ook mogelijk om een valse melding ging.

3 gedachten over “Hulpdiensten rukken uit voor loze meldingen

  • Lijkt mij dat de gegevens van de beller, zelfs als het nummer anoniem is, te achterhalen zijn. Laat de beller maar lekker opdraaien voor de gemaakte kosten + een straf. Dit soort geintjes kosten niet alleen een hoop geld, maar elders ligt misschien iemand dood te gaan omdat de trauma heli niet beschikbaar was!

    Beantwoorden
    • Als je tegenwoordig een simkaart van bijvoorbeeld Lebara op de markt al in je handen geduwd krijgt is de beller wel lastig te achterhalen.

    • En denk ook eens aan de risico’s voor het verkeer. De politie zal vast niet rustig naar die plekken toe zijn gereden. Wat een loser zeg. Ik hoop dat ze hem pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *