Nieuws

Zeilboot verliest controle en slaat tegen de Gooimeerdijk

Donderdagmiddag is er een zeilboot in problemen gekomen door de harde wind. De zeilboot belandde tegen de kant van de Gooimeerdijk-oost ter hoogte van Overgooi.

Omstreeks 12:15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen. De brandweer is ter plaatse gekomen om de zeilboot vanaf de dijk vast te maken, zodat deze niet verder zou afdrijven. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de opvarende te controleren op verwondingen.

Vanaf het water heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de zeilboot vast gemaakt aan de reddingsboot en richting de haven van Huizen gesleept. De politie heeft de opvarende richting de haven van Huizen gebracht. De hoeveelheid schade die de zeilboot heeft opgelopen door het botsen tegen de kant is niet bekend.

3 gedachten over “Zeilboot verliest controle en slaat tegen de Gooimeerdijk

 • in deze wind gaan zeilen….dan ben je toch een beetje een sukkel….stuur hem de rekening van alle hulp maar toe…dat verdient ie wel….

  Beantwoorden
 • Beste nannie, duidelijk geen zeiler ? Stevige wind is vaak veel makkelijker zeilen omdat je dan geen grootzeil hoeft te hijsen. Ik meen hier een zeilboot met grootzeil te zien ? Dus geen heel ervaren zeiler misschien en zichzelf overschatten. Als je geen rolfok hebt neem dan een stormfok en je moet revend kunnen zeilen en heel snel kunnen handelen.Lekker hoog opsturen bij wind en als dat resultaat te klein is ,schoot vieren en hoog blijven. Gisteren hooguit 4 a 5 bft. Je kan nog zeilen bij 8 maar dan moet je wel weten wat te doen. Denk dat deze zeiler een inschattingsfout heeft gemaakt. Netzoals iedereen ook tijdens autorijden een inschattingsfout kan maken. Die auto dan ook maar laten staan en niet wegslepen? Kosten voor de automobilist?

  Beantwoorden
  • Het zal allemaal wel, het blijft een risico en dat blijkt ook wel.
   Als aangetoond kan worden dat de automobilist niet bij machte is om een auto te besturen (en dat zijn er nogal wat heb ik zo de indruk..) dan inderdaad de kosten op hem/haar verhalen..zo simpel is het.
   Trouwens je hebt het over gisteren mbt de wind; het betrof hier 14 maart…dus eergisteren…en daarbij…het is Nonnie, geen nannie
   Bedankt voor de aandacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *