Nieuws

Drugs aangetroffen bij controle op bedrijventerrein De Vaart

Woensdag 24 maart heeft er een integrale controle plaatsgevonden aan de Keersluisweg op bedrijventerrein De Vaart in Almere. Bij deze controle waren verschillende partijen aanwezig, zoals het interventieteam van de gemeente, de sociale recherche, de politie, de omgevingsdienst en de netbeheerder.

Bij de controle is in een van de panden illegaal vuurwerk (shells) en ongeveer 45 kilo aan softdrugs gevonden met een straatwaarde van 180.000 euro.  Ook is er contant geld inbeslaggenomen.  Er zijn (nog)  geen aanhoudingen verricht. De politie is een onderzoek gestart.

Integrale controle

De controle was bedoeld om een volledig beeld te krijgen van de panden waarbij weinig of geen zicht is waarvoor deze worden gebruikt. Er is gekeken naar het naleven van de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. De meeste bedrijven die zijn gecontroleerd houden zich aan de regels. Er werd goed meegewerkt en positief gereageerd op de controle.  Naast het aantreffen van drugs was in een ander bedrijfspand sprake van illegale bewoning en zijn er kleine overtredingen aangetroffen op het gebied van bouwveiligheid, milieu en brandveiligheid. In het kader van het lopende onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.

Samenwerken

Om zicht te krijgen op de activiteiten op bedrijventerreinen wordt er regelmatig gecontroleerd bij bedrijfspanden. Verschillende partijen, zoals gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om misstanden in deze gebieden tegen te gaan. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto’s: polite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *