Nieuws

Zeven verdachten aangehouden voor overvallen op telefoonwinkels

Afgelopen weekend werden twee telefoonwinkels overvallen. Hiervoor zijn inmiddels zeven verdachten aangehouden.

Zaterdag 28 november rond 10:30 uur komen twee jongens gekleed in een donker regenpak de telefoonwinkel aan het Noordeinde binnen. Ze bedreigen het personeel en met buit gaan ze er vandoor. Getuigen zien de verdachten rennen in de richting van de Molenbuurt. Agenten starten een zoekactie in de omgeving en horen dat de verdachten ter hoogte van de Buitenkruier hun regenpakken hebben uitgetrokken. Niet veel later zien de agenten op het Pirellipad de twee verdachten. Zij worden direct aangehouden. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en 16 jaar uit Almere.

Vijf aanhoudingen

De volgende dag, op zondag 29 november, wordt weer een telefoonwinkel overvallen. Dit keer op de Stationsstraat. Twee verdachten komen de winkel binnen en de medewerkers worden bedreigd. Met buit gaan ze er vandoor. De twee vluchten op een scooter. Direct is Burgernet ingezet en een zoekactie gestart. Helaas zijn de verdachten op dat moment niet meer gevonden.

Na de overval werd door de recherche een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde naar vier verdachten. Zij werden allemaal dezelfde avond buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om vier jongemannen uit Almere van 16, 17, 18 en 20 jaar oud.  Zij zitten allemaal nog vast voor onderzoek. Maandag 30 november werd ook een vijfde verdachte aangehouden. Dit was een 21-jarige Almeerder. Bij deze verdachte werd ook de buit gevonden.

4 gedachten over “Zeven verdachten aangehouden voor overvallen op telefoonwinkels

 • Let op: zondag was 29 november en niet 30 november.

  Beantwoorden
 • Een hele fijne gedachte dat ze allemaal opgepakt zijn. Helaas wordt t jeugdrecht toegepast voor meesten en dat staat niet in verhouding tot de impact voor personeel en winkelend publiek die wapens op zich gericht krijgen
  Hulde voor t nijvere speurwerk van politie

  Beantwoorden
 • Hallo,
  In uw artikel staat zaterdag 29 november.
  Verderop in het artikel staat zondag 29 november.
  29 november kan op een dag vallen niet op twee dagen.
  Gaarne verbeteren.

  Mvg,
  H. Yari

  Beantwoorden
 • puik werk van de politie,ik wou dat zo ook zo doortastend hadden opgetreden toen er bij ons werd ingebroken maar helaas nooit meer wat van gehoord.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *