Grote politieactie op industrieterrein De Vaart

Op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten heeft de politie donderdagavond een inval gedaan. In een pand waren grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen opgeslagen. Burgemeester Franc Weerwind heeft na de inval het pand voor een half jaar gesloten.

De inval vond donderdagavond plaats bij een bedrijfspand aan de Dukdalfweg. De inval was onderdeel van een grote actie van de Oost-Brabantse recherche. De politie trof in het pand een grote opslaglocatie aan voor chemicaliën. In het pand lag 12.000 liter aan chemicaliën, ongeveer 6000 kilo caustic soda, rond de 1000 kilo azijnzuur en 8 liter aan eindproduct in de vorm van methamfetamine olie. Ook stond er een grote kookketel. Volgens de politie was dit waarschijnlijk allemaal bestemd voor het productieproces van drugs.

Het gebied is lange tijd afgezet met hekken en een zwaarbewapende bewakingseenheid van de politie bewaakt het terrein. Personeel van SEON, dat is gespecialiseerd in onder meer ‘de logistieke- en facilitaire ondersteuning bij de ontmanteling van drugslabs’ was druk bezig in het pand. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Burgemeester sluit pand

De burgemeester van Almere heeft het pand met ingang van vandaag voor de duur van zes maanden gesloten. Deze maatregel heeft als doel de aangetaste openbare orde en veiligheid te herstellen, dan wel te voorkomen dat deze (verder) wordt verstoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *